Gęsina na św. Marcina
10 listopada, sobota o godz. 14.00
Restauracja La Bibliotheque
WSTĘP WOLNY, ilość miejsc ograniczona
W najbliższą sobotę w Hotelu St.Bruno**** odbędzie się prelekcja promująca szeroko pojętą ideę slow food oraz zastosowanie przepisów na dania regionalne, ale w odświeżonej formie. Szef Kuchni Hotelu St. Bruno Radosław Marcin Szulc opowie o tym jak wraz ze swym zastępcą zdobyli I miejsce w ogólnopolskim konkursie kulinarnym dla restauracji „Gęsina w Restauracji – Ostróda 2018 Expo Mazury Horeca”
Kucharze zatriumfowali daniem pod tajemniczo brzmiącą nazwą: „gęś w popiele w sosie z czerniny, brukwią i jarmużem”.
Popisowe danie jest dostępne w menu restauracji.
Radosław Marcin Szulc w hotelowej restauracji kieruje się ideą slow food. Celem tego ruchu jest ocalenie regionalnych potraw i dań, które odchodzą w zapomnienie. Wraz ze swoją załogą pielęgnuje tę tradycję w smakach, zapachach oraz jakości samego dania. Slow food to nic innego jak sztuka jedzenia i korzystania z bogactwa smaków jakie oferuje nam region w naturze.
Foto: archiwum Hotelu St. Bruno****